Your next funding

Voor bedrijven in verpakkingsinnovatie

Your Next Funding is het programma voor financiering van innovatie en groei  aangeboden in samenwerking met het  Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. Met Your Next Funding bieden we hulpmiddelen en informatie aan waarmee jouw bedrijf in een goede positie brengt om de benodigde funding zeker te stellen. Denk daarbij aan subsidies en private investeringen in verschillende groeifasen van jouw bedrijf. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen waar de expertise rond specifieke thema’s wordt samengebracht. Er worden events gehouden voor innovators en investeerders, maar ook 1-op-1 sessies met experts, specifiek voor jouw onderneming.  Je kunt het hele programma volgen, maar u kunt zich ook inschrijven voor afzonderlijke onderdelen die interessant zijn voor de fase waar uw bedrijf in zit.

Programma voor financiering van innovatie en groei

Subsidie flashes

Deze online sessies vinden om de maand plaats. Binnen de veelheid van subsidies is een aantal regelingen aan te merken als ‘laaghangend fruit’. Tijdens deze sessie staan regelingen in de spotlight die op dat moment actueel zijn en makkelijk kunnen worden opgestart. Bekijk de agenda om je aan te melden voor de eerstvolgende subsidie flash.

Financieringsfeedback gesprekken

Deze 1-op-1 gesprekken vinden elke maand online plaats. Na een intake met een subsidie expert en een expert op het gebied van private investeringen ontvangt u een overzicht op maat van financieringsopties specifiek voor uw bedrijf. Klik hier om aan te melden voor de eerstvolgende gesprekken.

Workshops Funding en investor readiness

In 2022 bieden we samen met het KIDV een aantal workshops aan steeds met een andere focus. Check de agenda om je aan te melden voor de eerstvolgende workshop. Tijdens de workshops zijn investeerders aanwezig om zoveel mogelijk ervaringen vanuit de praktijk te delen.

Wat maakt uw bedrijf interessant voor investeerders? – Tijdens deze workshop leer je onder andere: Wat is een goede investeringspropositie en hoe zet ik deze om in een pitch? Wat is het juiste moment en wat kan ik verwachten van een investeerder?

Meet the investors – Tijdens deze workshop presenteren investeerders zich. Wie zijn zij, in welke bedrijven investeren ze en wat zijn voor hen belangrijke succesfactoren?

Crowd funding platforms – Tijdens deze workshop kom je te weten hoe crowd funding werkt, wat de voor- en nadelen zijn en wanneer dit een optie is.

Ben ik klaar voor een investeerder? – Tijdens deze workshop staan we stil bij de benodigde voorbereidingen om in gesprek te gaan met potentiële investeerders. We behandelen de volgende onderdelen: de pitch, de kennismaking, de waardering, de term sheet, de onderhandeling en de deal closing.

Subsidie Inventarisatie

Het KIDV publiceert jaarlijks een inventarisatie van subsidieregelingen voor innovatieve, duurzame verpakkingsconcepten. Deze regelingen bieden het bedrijfsleven een enorm potentieel om financiering aan te boren voor innovatieve projecten. Van circa zestig regelingen is op een rij gezet aan welke criteria innovatieprojecten moeten voldoen om voor de betreffende subsidie in aanmerking te komen, en hoe ze kunnen worden aangevraagd. De inventarisatie wordt jaarlijks geüpdatet. Klik hier voor de laatste versie.

Financieringsfeedback gesprek

Plan je video call

Beschikbare data

Experts van Business Angels Connect onderzoeken tijdens een 1-op-1 sessie samen met jou financieringsmogelijkheden waar het bedrijf van zou kunnen profiteren. Wij zullen kijken naar mogelijkheden voor ondersteunende regelingen en je krijgt een eerste terugkoppeling over de kansen om financiering te vinden bij particuliere investeerders.

Komende bijeenkomsten

Workshop Funding from a private investor

Datum volgt – Den Haag

Doe mee als je wilt weten of financiering via een private investeerder een geschikte optie voor jouw bedrijf kan zijn. Hoor van een investeerder over zijn aanpak en wat hij zoekt in een onderneming. Lees hier het programma. Je  krijgt de kans om je bedrijf te pitchen en constructieve feedback te krijgen van een panel. Aanmelden kan Aanmelden kan via het KIDV.

Volgende Subsidie flash

1 september – online

Als onderdeel van het programma ‘Your Next Funding’ biedt het KIDV in samenwerking met Business Angels Connect een online Subsidie Flash aan. Meer informatie en aanmelden