Kick-Off van HORIZON Europe project – IN4SFS – om groei van startups te ondersteunen en investeerders over de grenzen bij elkaar te brengen

13 mei 2024

Graag willen we delen dat Business Angels Connect tijdens de kick-off op 24 april 2024 samen met partners uit zeven landen, het “Investment Network for Sustainability Focused Startups (IN4SFS)” heeft opgericht in het kader van het prestigieuze HORIZON Europe, het onderzoeks- en innovatieprogramma van de EU.

Samenwerking met Europese partners

Het IN4SFS project omvat een brede, gebalanceerd samenwerking tussen partners uit 7 Europese landen, die elk unieke krachten en perspectieven bijeen brengen: Ege Teknopark, Greek Assocation of Women Entrepreneurs (SEGE), Clean Tech Business Institute (CBI), Business Angels Connect (BAC), Creative Business Network (CBN), de North-West Regional Development Agency (NW RDA) en de European Association of Innovation Consultants (EAIC).

Grensoverschrijdende investeringen bevorderen

Het IN4SFS-project is gericht op het verhogen van grensoverschrijdende investeringen in de innovatie-ecosystemen voor startups in Turkije, Griekenland en Roemenië. Door de toegang tot kapitaal te verbeteren en de investeringsbereidheid voor startups die zich richten op groene en duurzame technologieën te vergroten, maken we de weg vrij voor significante effecten.

Specifieke doelen de komende 2 jaar

Het IN4SFS-project heeft een looptijd van twee jaar, met de volgende specifieke doelen:

  • Het faciliteren van buitenlandse investeringen door investeerders uit Nederland, Frankrijk, België en Denemarken te helpen bij het navigeren door lokale regelgevingskaders in Turkije, Griekenland en Roemenië.
  • Het bevorderen van de oprichting van grensoverschrijdende samenwerkingen door middel van dynamische evenementen voor gezamenlijke samenwerking en het delen van effectieve informatie.

Het consortium heeft zich onder meer gecommitteerd voor het organiseren van vier hybride brokerage events in 2025. Deze zullen worden gehouden in: Griekenland, Roemenië en Turkije, met daarnaast een groot internationaal evenement in Duitsland, dat samenvalt met de 1e World CleanTech StartUPs Summit.

Meer berichten

22 maart 2024
De 5 voordelen van een Business Angel

Business angels bieden uitkomst wanneer je kapitaal zoekt voor een startende onderneming. Echter is het niet altijd feest met een business...

Lees verder »

1 maart 2024
Best Practice cross-border cooperation: How we helped Cammio to grow internationally

Best Practice cross-border cooperation: How we helped Cammio to grow internationally Rene Reijtenbagh - CEO of Business Angels...

Lees verder »

23 februari 2024
De 5 manieren om een Business Angel te vinden

Het vinden van een Business Angels hoeft niet moeilijk te zijn. Business Angels, ofwel private investeerders, zijn er in grote getalen; in...

Lees verder »