Business Angels

Wat is Business Angel investing?

Voor het opzetten en laten groeien van een onderneming is kapitaal nodig. Het aanbod van kapitaal bestaat in essentie uit twee vormen: risicodragend kapitaal en kapitaal waarvoor zekerheden zijn gesteld (bancaire lening). Naarmate het continuïteitsrisico van een onderneming groter is, neemt de financieringsbereidheid van verschaffers van vreemd vermogen af. Business angels kunnen  risicokapitaal verstrekken aan deze bedrijven. Naast risicodragend kapitaal stellen zij hun kennis en netwerk ter beschikking waardoor de onderneming nog een extra groei impuls krijgt. Business angels werken individueel of groepen, zogenaamde syndicaten. Middels syndicering kan de Business angel zijn risico’s spreiden, komen tot een betere afweging en kan meer kennis ingebracht worden in het bedrijf. Uiteraard biedt dit ook de mogelijkheid om het beschikbare risicokapitaal te vergroten.

Deelname Business Angels Connect

Als Business angel kunt u zich aansluiten bij Business Angels Connect. Daarmee krijgt u toegang tot gekwalificeerde dealflow en de mogelijkheid uw eigen netwerk onder Business angels verder te ontwikkelen. Business Angels Connect houdt besloten investeerdersbijeenkomsten en organiseert ook samen met haar partners bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten worden investeringsproposities voorgesteld door middel van presentaties door de ondernemers. Wanneer u zich als Business angel wilt aansluiten bij Business Angels Connect dan kunt u klikken op onderstaande button. De services van Business Angels Connect zijn erop gericht interessante proposities bij business angels te introduceren. Deze services zijn voor Business angels gratis en hierop zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Optioneel kan financiële en juridische expertise worden aangeboden door het team van Business Angels Connect.

Ik heb interesse

 

Bent u een (aspirant) Business Angel?

Business angel investing is een risicovolle activiteit. Wij adviseren u daarom om een beperkt deel van uw vermogen op dergelijke wijze te investeren. Ook adviseren wij u nadrukkelijk om gebruik te maken van de ervaringen en expertise van anderen (ervaren Business angels en adviseurs). Ook daar kunnen wij u mee helpen. Naast risicokapitaal brengt de business angel expertise, kennis en netwerken in. U bent in staat vanuit een coachende rol de ondernemer verder te motiveren om succes te behalen. U vindt het belangrijk dat het “klikt” met de betreffende ondernemer en beleeft plezier aan de investering. U heeft voldoende tijd om de ondernemer als het nodig is bij te staan. U ligt niet wakker van de financiële risico’s die u op deze wijze aangaat. Business angel investing is een activiteit waaraan aanzienlijke risico’s verbonden zijn. Wij raden u dan ook aan om slechts een beperkt deel van uw vermogen op deze manier te investeren. Wij raden u ook sterk aan om te profiteren van de ervaring en expertise van ervaren business angels. Ook daar kunnen wij u van dienst zijn.